Är det redan sommar?

Tänkte bara börja detta inlägg med att skriva hur många lager jag i regel har en VARM jobbdag, alltså en dag strax under minusstrecket, lite halvmulet och sådär. Vi börjar nerifrån, skidsockar, underställ + fleccelager två byxor och termobyxor på det. Upptill är det underställ, t-shirt, ryggskydd tunn fleece + tjock flece, kanske primaloft och jacka. Hestra Tumvantar med extra innervantar buff runt halsen och buff under hjälmen. Det är en vanlig, inte jättekall jobbklädsel.

Idag har jag haft underställ +fleccelager två byxor och övertill underställ, t-shirt och ryggskydd + jacka. Enbart. Började som vanligt, och vid lunch hade nästan hälften av kläderna rykt. Det har varit RIKTIGT varmt idag med andra ord. Och jag klagar inte, slush i backarna, strälande sol och leende barn. Det finns bara ett litet problem, det är v9, inte v12. Snälla låt det snöa om nätterna!

Men vem orkar vara ledsen över det en dag som denna, när allt bara är så bra som det kan bli. Nu väntar däremot tvätten i tvättstugan, så bara att springa.


En ledig dag i solen

Igår, söndag var jag ledig, solen lyste, det var vindstilla och vi hade med oss kamera ut i backen. Kamera och en fantastisk fotograf! Skidglädje i allra högsta glad från första åk till sista. Och en hel dag blev det med, kropp och knopp njöt.

Nu är jobbveckan igång igen och måndagen har varit fantastisk den med.
Hoppas ni haft det lika bra!

En riktig måndag

Måndag morgon när jag vaknar är det mörkt, mörkt och -22. Marcus och Elin ligger fortfarande och sover sött när jag beger mig iväg för att sätta barnområdet i syd. Men kan ni tänka er, när vi satt i bilen ljusnade det och när vi var uppe på fjället var det ljust, och då var klockan bara strax efter 7. Det går mot vårvinter och långa ljusa dagar! Solen lyste och det kändes som att det skulle kunna bli en fin  måndag.

Och där gick larmet. Hade visst lyckats gå in genom fel dörr när jag skulle hämta borr och lämna matlåda. Så nu blev det snabbt att ringa runt och hitta rätt person som kunde stänga av. Efter det fortsatte bara krånglandet. Borren var utan batterie, när jag väl hittade ett var det urladdat och det var dags att ringa runt lite mer. Så var barnområdet tillslut färdigt och jag hann itid till morgonmötet.

Roliga barn, men mindre roliga föräldrar. Tror jag har träffat tillräckligt med spännande karaktärer bara idag för att kunna skriva en roman, där alla är mer eller mindre udda. Nämde jag att solen försvann och ersattes av vind runt 11tiden?

Hemma igen runt 5 och segat vid soffan/datorn med Elin och Marcus. För att inte helt förslappa bakades en äppelpaj, och tro det eller ej, men helt utan strösocker och fantastiskt god! Och nej, det är inget nyttighetsfas utan helt enkelt fantasi då strösockret var helt slut. Och oj vad den blev god!

Så nu ligger jag här vid soffan igen, facebookar och saknar min lillebror en smula.

Men är nöjd med dagen som gått och livet jag lever.

Godmorgon!

Nu var arbetsveckan snart slut, redan torsdag! Gått privat hela veckan så denna förmiddag blir det privater, och på eftermiddagen är det dags för Gb-cupen och ikväll är det aktivitetskväll i sporthallen som gäller. Imorgon jobbar jag avslutning och på kvällen är det fadderfest och finaste Elin kommer hit! Så till helgen blir det skidåkning och kusinmys.Såhär såg det ut sist i sporthallen, undrar om det blir likadant ikväll?

Älskade idiot

Ibland är han inte så smart min pojkvän, blöta händer på kall metall är inte den bästa av kombinationer, tur att jag kom till undsättning.
Design by Rania Rönntoft