Min finaste norska

Ikväll kommer hon, den abslout bästa norska jag känner! Längtar mig sönder som en tok, men nu, snart är hon här! åååh vad det ska bli mysigt I helgen! Så räkna med att det blir tyst här på bloggen under helgen men desto mera livat I Borås med omnejd. Snart så!!
 

mysdagar i huset mitt

 

Målarmäster, grävlingen och superpudeln

För nu lite drygt en vecka sedan, tisdagkvällen förra vecka mer exakt åkte jag och mamma ut till torpet för att där ha två heldagar av arbete och mys. Och vilka dagar. Att bara få vara med mamma och Scotty ute i denna fantastiska miljö så långt från stress och måsten, men ändå med så mycket liv och rörelse, mit i lugnet. Att sedan dessutom vara där för att måla och jobba med huset gjorde ju det hela ännu bättre. Fantastiska två dagar.
 
 
 
 
Före och efter på dörren, ser ni någon skillnad? Den vita färgen är inte målad ännu på efterbilden, så det får ni ha överseende med.
 
 
 
 
Fikapaus i köket.
 
 
 
 
Så blev det en och annan promenade med en lycklig vovve, och två lika lyckliga kvinnor. En glad dotter och hennes mor. Fantastiska dagar och fortfarande lite lyrisk glädje, får nastan energi bara genom att titta på bilderna igen.

I trollskogens dimma

 
 
 
Dimman var tät, ju närmare Kinnekulle vi kom, ju mer kändes det som att vara på fjället nar dimman bara sänker sig ner och liftarna en efter en stängs för att man varken kan se vad som ligger framför eller bakom. Ut I detta möttes jag av Kinnekulle och området där mina föräldrars nya (fast äldigt gamla) torp ligger. Ett torp med så mycket historia och mystik att jag skulle kunna gå där I veckor och bara öppna dörrar, kika in i skåp och gå runt på tomten.
 
En bostadsbyggnad, lilla stugan som ni ser på översta bilden och så gamla stallet som är pä den andra bilden är de hus som ligger på tomten och som alla tre bildar "torpet". Gamla stallet är det äldsta av huset och har det gamla utedasset.
 
Men det är inte bara familjens torp som gör det magiska så magiskt. Det är hela omgivningen och området. Att allt andas det gamla Sverige, det man bara ser I historieböcker och sagor. Som att kliva rakt in i en av Selma Lagerlöfs romaner eller gå in i barnboksvärldens och Elsa Beskows fantastiska bilder och fantastiska drömmar
 
 
.
 
 
 
 
Jag njöt redan forsta sekunden jag kom ut dit, och tre dagar senare åkte vi dit igen, jag mamma och Scotty! Då för att måla, gräva och jobba med bostadshuset. Inlägg kommer senare i veckan om de två dagarna. Nu, se på sagolandskapet eller gå ut i svenska skogen tihi.

Tjejkväll i Boras

Träffade fina kusin Malin för fika och prat I lördags, viket ledde till thejkväll hemma hos henne senare på lördagen, en himla kul kväll! Trots skumt folk och alltför många unga pa X&Y, så var det en riktigt härlig kväll. Här kommer lite bilder på fina tjejer.
 
 
 
 Design by Rania Rönntoft