Ett annat litet projekt

När det är för fint for att vara inne får man hitta på saker man kan göra ute. Som måla ett skrivbord till exempel. Med trasiga naglar och halvgnagt nagellack. För att inte glömma bort att jag dyker upp i spegeln med, utan att inse det förrän i efterhand, Såklart fran torpet, såsom allt annat.
 
 
 
 
 

När man har en hund

Får man förmånen att gå och utforska, inte bara för att man själv vill, utan för att man har en hund som även behöver. Låt oss se även här hur det kan se ut.
 
 
 
 
 
 

Barberaren i Sevilla

Ikväll väntar Opera med mamma och Jonatan. Här nedaför kommer bilder och text fran GöteborgsOperan. Ska bli spännande att se, ser fram emot en show och en kostymupplevelse!

 

 

 

 

Äntligen får vi återse den förslagne fixaren och barberaren Figaro, som hjälper sin trånsjuke vän greve Almaviva att få sin älskade Rosina, trots att hennes gamle förmyndare doktor Bartolo gör allt för att lägga beslag på henne för egen del. Med listiga upptåg, falska förklädnader och sprittande musik drivs handlingen framåt i ett rasande tempo, där fyra dansare och den ovanligt dansanta herrkören sprider oro omkring sig iförda uttjänta tjeckiska brandkårsuniformer.

Lovorden har haglat över David Radoks tokroliga uppsättning av Barberaren i Sevilla, som nu ges för fjärde gången på GöteborgsOperan efter premiären 2000 samt nypremiärerna 2002 och 2007. Samma uppsättning spelades också vid ett bejublat gästspel på den stora operafestivalen i Aix-en-Provence sommaren 2005.

Olof Boman dirigerar för första gången på GöteborgsOperan. I rollen som den finurlige barberaren möter vi återigen Åke Zetterström, medan sköna Rosina sjungs av Ida Falk Winland, välkänd för Göteborgspubliken sedan Julius Caesar och Alcina. I Alcina kunde vi även njuta av Martin Vanberg, som nu gör Greve Almaviva. Operahusets egen Markus Schwartz sjunger den liderlige Doktor Bartolo i denna uppsättning.

 

Text och bild som sagt från Göteborsoperan

 


Ett litet litet stall

 
 
 
 
 
 
 

A bad habit nr 8

Nu får alla trakifpliktiga blunda, och likaså min mor titta bort och blunda, kanske inte lasa alls.. En väldigt väldigt dålig ovana som jag hade som ung och stressed. INTE att rekommendera och skulle väl kanske inte direkt ske idag. Inte att härma som sagt. Sminkande i bil när man kör, allt för att spara några minuter. Kom hellre försent eller låt någon annan köra, eller varför inte, kom osminkad.
 
 Design by Rania Rönntoft