Godmorgon!

Nu äntligen får jag snart ge mig ut i backarna igen! Igår började skidlärarutbildning, steg 1, dag 1, åkning hela dagen och teori på kvällen. Och inatt har jag vaknat flera gånger av att jag vill ut och åka, och har nu varit klar i över en halvtimme, färdigäten och ihoppackad, och ska bege mig om ca 25minuter... Sen får jag äntligen åka igen! Hela kroppen riktigt spritter sådär härligt ni vet, och bara längtar ut i backarna och kylan! Armen är inlindan och jag har tagit Ipren så förhoppningsvis ska även den hålla sig i shakt. Nu ska jag se om det finns något annat jag kan underhålla mig med i några minuter, kanske kolla lite på fjällen som lyser fram igenom det mörkblåa.. Ja så får det bli!

Cherioos!

Första advent!

Andra året som advent inte firas i Sverige nu, och blir bara bättre och bättre! Lugn start på dagen, bara mamma som väckte mig för att säga hejdå, och nu är hon tillbaka i säkerhet i lilla Borås. Sen la jag mig och sov i några timmar till och framemot lunch tog vi oss upp mot backarna. Då blev det först en runda i sportshopen vilket resulterade i en mössa för min del, och Elin och Snna hittade llite annat smått och gott. Sen upp till skidskolan för att prova ut arbetskläderna och efter det blev det äntligen att ge sig ut i backarna! Vi åkte så tills liftarna stängde och då var det inte mycket kvar av fingrar, tår och näsa. Men det värmdes snart upp när Elin, Clara och jag begav oss mot Kiwi.  Här införskaffades mjöl, socker, mjölk, kesella, saffran och sen styrdes kosan hemåt. Efter en snabb dusch gick jag ner till Elin, Jenny och Karro och adventsmyset tog sin start. Pyssel med deras vägg, lussekattsbulldeg utan assistent, vilket tog tid och var seegt, men gick! Och sen ställde sig Malin, som fö kommit tillsammans med Clara, Kalle och Anna och joinat. Pannkakor gjordes så av Malin och sen åt vi gott och lät degen jäsa ifred. Julsånger och adventsljusstake. Flum och baklukt. Sedan blev det att pensla lussekatterna med en sked och kvällen var komplett!

Nu väntar sängen och imorgon är det dags att börja skidlärarutbildningen. Spännande och nervöst. Men sjukt roligt ska det bli!

Natti!

det är varmt!

Kan ni tänka er, klockan närmar sig 12, vi ska bege oss upp mot backarna och det är -12. Fatta vad varmt! Jippie!

Första kvällen

Och sista dan innan mamma åker hem måste ändå anses godkänd. Aningens varmare idag -16 så en del skidåkning, sen ett varv i Hemsedal, köp av underställ och mat. Hem, fixa klar och packa upp helt på rummet. Göra sig iordning och ut och äta med mamma. Sjukt god mat och jättemysigt! Sen vidare hem till det gröna huset för förfest och efter det vidare till Bar(t). Detta resulterade i; Hockeyfrillevad, borttappad telefon och sjukt trevlig kväll i stort, samt massa oro. Jättemycket oro över sånt jag inte kan påverka alls. Men kvällen var verkligen hur trevlig som helst! Nu ska jag ta och byta om, sminka av mig och krypa till kojs.

Natti!

Det gick ju...

Ja då var jag i ett nytt land, det vill säga Norge och närmre bestämt Hemsedal och kan bara konstatera en sak, det där med att reflektera efter mitt år i Frankrike gick ju inget vidare. Men nu är det nya tag!

Ny design, nytt land, nytt jobb, nya möjligheter och framför allt, nya kontakter. Ska bli så fantastiskt spännande! Håller för fullt på och försöker packa upp och fixa till mitt rum så att det blir hemtrevligt och inte ouppackade resväskor, och det är roligt. Känns bra att packa upp. Gillar känslan av att något nytt ligger framför mig, fast det är pirrigt. Och som alltid önskar man att det gick att flytta med sig de man älskar. Fick jag uppfinna vad som helst skulle det vara att alltid ha ens närmaste runt omkring en.

Men nu väntar uppackning och imorgon ska jag hämta ut liftkort och skidor och sen är det dags för mig och mamma att bege oss ut i backarna! Så önska mig lycka till för nu ska det bli hemtrevligt här!Design by Rania Rönntoft