La vie en France

Tänkte bara snabbt titta in, skriva nån rad och slänga mig i bilen för att hämta upp Sofie och åka vidare till Cecilie. SÅ jär kommer raden/raderna.

Solen lyser, det har varit 18grader idag, jag har jobbat tre timmar, bakat bullar, fixat med blommor, Spelat gitarr och sen var de timmarna över! Lagom till det dök Annie upp och vi lunchade ute i solen och avslutade med en glass vid "hundparken". Där träffade vi även på en kelsjuk liten vovvsing. Kort och gott, underbar fredag! Nu bär det vidare!

Ciao!

Karnevalbilder


Karneval

Nyss hemkommen från karnevalen i Nice och helt lyrisk. Att det var så bra! Så kul! Sån stämning! Så mycket folk! Så många glada! Inte så som jag föreställt mig det om man säger så. Men shit vad kul det var!

Nu ska en lyrisk jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna. Och vill bara påminna alla där ute om att ja, jag är 21år, inte 5.

Natti!

Stora landet komplicerat

Att åka buss i Frankrike behöver inte vara likadant från gång till gång. Man kan behöva vänta i två minuter eller 20, man kan få sitta eller man kan få stå. Ibland kan det rent av bli så att man efter en timmes väntande tillsammans med andra tappra bussresenärer upptäcker en liten liten skylt om att bussen slutat gå vid denna hållplats sedan en dag tillbaka. Då får man snällt i samlad trupp, och till skillnad från Sverige, pratandes, bege sig till den nya busshållsplatsen och hoppas att bussen behagar gå härifrån. När det visar sig att jodå, det gjorde den, kan det istället vara så att det på bussen står att den är full. Men misströsta inte, bara för att fransmännen skriver en sak betyder det inte att det inte gårr att gå in fler i bussen. Och sen var det raka vägen hem. Så rakt som det blir på en buss i Frankrike.


Smakprov från alperna
Design by Rania Rönntoft