Slappt och slött

Idag har jag avslutat min lugna och slappa helg på ett helt fantastiskt sätt! Började med att jag vaknade tidigt och åt lite frukost, tänkte sen dra mig ner till stranden och undvika gudstjänsten och kyrkfikat. Men se det var molnigt, så min kära mor övertygade mig att istället för att cykla in till antibes skulle jag ta upp en bok, lite kaffe och bara slappa tills de var klara. Sagt och gjort, musik, bok, kaffe och choklad blev det. Och det var väldigt härligt. Verkligen. Att bara sjunka in i en bok och vara helt borta, längesen jag sträckläste kände jag.

Sedan begav det sig in till Nice för att träffa Frida, äta glass, bada lite, möta upp Josse för mer glass, kaffe och njuta vid promenaden när solen åter lyste på en blå himmel. Som sagt en mycket härlig söndag. Ibland behöver man vila har min mamma sagt och det kändes.

Så nu ska jag fortsätta min lugna helg och dra mig till kojs.
Natti!

Mors dag!

Idag är det mors dag. Både här nere i Frankrike och i Sverige. Passar därför på att skriva ett morsdag inlägg till min lilla mamma.

Älskar dig av hela mitt hjärta och hela min själ. Grattis lilla mamma!

Artichauts

Idag har varit ytterligare en lugn dag i min lugna helg. Och vad härligt det har varit! Ner till byn, köpa lite frukost, äta frukost i lugn och ro i solen, småpula lite, hänga upp tvätt, gå till Jan-Olof och hämta bilen för att åka hem till Josse. Väl där umgicks vi och bara slappa, prata lite franska med hennes "familj" som fö är så himla franska! Och väldigt mysiga. Sen gick vi en liten promenad i området och Frankrike känns hemma nu. Vilket det inte kommer att vara så länge till. Konstigt det där hur man ser på saker och ting när man vet att det börjar närma sig slutet.

I vilket fall, sen åkte jag hem och passade på att handla mat på vägen, blev både det ena och det andra. För att inte säga det tredje, allt med motivering att jag ju hade bilen. Så kom jag hem och lagade både svenska vegetariska crepes som jag frös ner samt kronärtskocka. Vilket är bland det godaste som finns!

Och nu sitter jag här, halvt med ögonen i kors och en katt som springer på taket.
J'aime la vie en France.Godnatt!

Så bra gick det med mina strandplaner ja. Moln över hela rivieran, så blev varken bad eller sol, däremot blev det en sväng in till cap3000, men bara för att kolla lite. Så hem igen och städa, städa och städa uppe hos mig. Så nu luktar det rent och härligt. Sen var tanken att jag skulle lägga mig tidigt, och visserligen har jag verkligen bara tagit det lugnt, vilket varit hur härligt som helst, men inte har jag lagt mig än. Så det är planen för nu.

Alltså natti!

Godmorgon!

Då var det fredag, och snart dags att gå till jobbet. Jobbar till 12 och sen är det helg! Då ska jag byta om och dra mig ner till havet, och bara slappa hela långa dan. That's it. Nu ska jag göra mig iordning här och sen ta en liten promenad.

Bonne journée!Design by Rania Rönntoft